neděle 26. července 2015

Letní Liberec 2015

Rok se s rokem sešel a Liberec 2015 - 11. scrapbookový pobyt v Liberci je úspěšně za námi.
 


Byl to týden nabitý nejen tvořením ale i různými druhy zážitků. Užily jsme si to nejen my ženy, které si to bez tvoření už ani nedovedeme představit, ale i naše milé děti, které  se letního Liberce zúčastňují s námi. Tradičně je první fotka se zabaleným a připraveným kufrem :-) Markét nenechá nic náhodě a kdo je připraven, není ohrožen.


Celý náš pobyt provázel skvělý muzikál Mamma mia. Tancovaly a zpívaly jsme v jeho rytmu každý den, až se začal líbit i dětem a Emička nutila Didi, aby jí tu krásnou pohádku stáhla. Mimochodem Didi tento muzikál nemá až tak úplně nejvíce v oblibě :-) 50 odstínů je 50 odstínů.


Tak hezky popořadě - hezké slovo takhle dohromady :-) Absolvovali jsme spoustu výletů, ne všichni byli všude, ale pak si to povyprávěli, takže jako by si to užil i ten, kdo tam nebyl ... takže já :-)

Liberecká ZOO



IQ landia


Výlet na Ještěd


Koupačka v bazénu :-)


Kino a Mimoňové


Jedna z nejdůležitějších věcí letošního léta!


Když už jsem u těch dětí, tak ještě přidám fotky nejen z jejich tvoření. S Janinkou a Verčou si vyrobily krásné klobouky...


... zatímco ty velké holky sledovaly cosi na tabletu :-)


 

Jedno dopoledne strávily děti v keramické dílně, vyrobily si ptáčky a Janinka je stihla i vypálit...


... a další odpoledne namalovaly na plátno krásný pohádkový les s hradem.


No a aby to nevypadalo jakože to byl dětský příměstský tábor, ukážeme si, jak jsme si to užili i my dospělí. Naučili jsme se jak míchat drinky a jak si připravit skvělé koktejly. Taková jahodová margatita nebo pinďa koláda a melounové mojito ... to jsou mňamky!!



Soutěž o nejlepší foto vyhrává Danas :-) Bylo vedro k padnutí a ona nejlépe ví, jak se zchladit :-)


Dětské mojito mělo velký úspěch i u těch nejmenších!


Proběhl minikurz na sushi, všichni se nacpali - museli, protože kdo si co umotal, to si musel sníst :-) Doufám, že se teď sushi bude připravovat ve všech scrapdomácnostech!

 


No a abyste si nemysleli, že jsme nic netvořili, tak to jsme tedy tvořili :-) Hlavní téma byla kuchařka, kterou jsme si vyrobili od základu. Zuzka Nejmanová s ženami tvořila obal kuchařky. Šanon jsme obalily krásnou dřevěnou tapetou a pak jsme vše dozdobily. Nápisy vyřezala Markét na plotru Silhouette na vinylovou fólii.


Šárka Novotná tvořila s ženami vnitřní kapsy a rozdělovače na recety.


Malovali - lépe řečeno stříkali jsme trička barvami Aladine a použili jsme k tomu naše originální šablony, které jsme si vyřezali na plotru. Přidali jsme výřezy z Big Shotu z nažehlovací fólie. Použili jsme i nažehlovací kamínky a hlavně luxusní nápisy, které jsme vyřezali na plotru ze zažehlovací fólie. Ženy byly moc šikovné, tvořily jako o život :-)





Děti si také namalovaly svá trička. Ája tvořila jako zkušená výtvarnice....


... Emičce se musela taška usušit na smrčku.


S Rejkou Balcarovou, naší hostující lektorkou, si ženy vyrobily skládané přání ze scrapbookové čtvrtky, které lze využít k různým příležitostem.


 


S Didi se tvořila víla v nejlepších letech. Oboustranné razítko vytvořilo skvělý efekt. Každý, kdo tohle přání dostane, bude šťastný(á) jak blecha!



 

Došlo i na mini mixed media, vytvořili jsme si kombinované přáníčko se mnou.


 

V sobotu - poslední den našeho pobytu jsme tradičně grilovali a byla to opět mňamka!!! Ela Serafínová umí skvělé zálivky a pan Serafín je nejen úžasný správce, ale i grilovací mistr! Oběma moc děkujeme za rodinné prostředí, které nám na každém srazu vytvoří.



Bylo to s vámi ženy úžasné, užily jsme si to hodně moc, nasmály jsme se velmi a atmosféra byla i v tom vedru skvěle tvořivá. Všem vám moc děkuji za účast a už se na vás těšíme na podzim v Liberci, sejdeme se v termínu  29.10. až 1.11.2015. 


Tvoření ja radost a tvořit v komunitě je to nejlepší na světě!!






8 komentářů:

  1. Bylo to super, díky všem :-) A brzy zase naviděnou!

    OdpovědětVymazat
  2. A já se těšila, že udělám "přepře " = přepadové překvápko, ale nevyšlo to :-(. Nicméně zánět dásně je zdárně vyléčen, dostanu nové zoubky a příště se na vás budu zubit jako nová :-))) Snad....

    OdpovědětVymazat
  3. K tomu není co dodat, dovolenou, plnou legrace, nápadů a tvoření jsem nezažila. Děkuji všem a těším se na další setkání.

    OdpovědětVymazat
  4. Hani, nechávala jsem si Tě jako překvapení :-) Ale víme, že jeden míní a život mění, tak hlavně ať je líp a třeba někdy příště!

    OdpovědětVymazat
  5. A já doufám, že tohle všechno jednou zažiju s vámi...

    OdpovědětVymazat
  6. Bylo to úžasné, díky za reportáž!

    OdpovědětVymazat
  7. Bylo to úžasné !!!! Sice jsem spala 10 hodin abych ten deficit dohnala, ale stálo to za to !!!
    Díky ženy, že jste a že jsme tak super parta !
    A ty ženo Ireno máš můj obdiv, jak to vždycky všechno zorganizuješ, naučíš, usměrňuješ a než všichni vybalí ještě takhle báječně sepíšeš !!!

    Takže dík a na podzim v malém a v létě zase ve velkém Ahoooj !! :-)

    OdpovědětVymazat
  8. Byly to užasně krásnéé méééé tři dny .... moc ráda jsem Vás všechny viděla , dohnala si nějaký ten můj restíka a nabila baterky..Doufám že napodzim my to vyjde a dorazím :) tak zatím pa Božik.

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...