úterý 2. prosince 2014

Kreativní ozdoby pro děti v Motole

To už by ani nebyly Vánoce, kdybychom někomu neudělali radost. Radost se dělá lépe, když se spojí více šikovných dohromady a pak i ten výsledek stojí za to. 
Oslovila jsem Kapku naděje a přes ni jsme se dohodli s paní doktorkou Choniawkovou DONOR, že vyzdobíme hematologickou ambulanci a část prostor transplantační jednotky dětské onkologie v Praze Motole. Sami bychom to nezvládli, ale zapojila se spousta dětí, rodičů, žáků a hlavně paní učitelky mají velké poděkování, že s dětmi vyrobili velké množství krásných ozdob.

V Liberci jsme tvořili u Janinky ve školní družině, dorazily děti i se svými rodiči, udělali jsme si hezké odpoledne a vyrobili jsme spoustu ozdob například krásných vánočních koulí. 




Na konci jsme se zapomněli vyfotit, takže jsme se vraceli, ale už nás moc nezbylo :-)


Ve školce Sovička Evička tvořily maminky co jiného než sovičky :-) Markét vše poctivě nařezala na plotru.




Ozdoby směřovaly do Davony, kde se postupně vršily a čekaly na den D, kdy se odvezou do Motola a vyzdobí se prostor nemocnice.

1.12. jsme za velkého přispění žen Markéty Burešové a Kamily Veselé vyzdobili chodbu, místnost lékařů, vnější prostory, 4 vánoční stromečky .... prostě vše, co si o výzdobu řeklo. Platí zde pravidla, která jsme nemohli porušit, proto jsme na pokoje, kde panuje čistota vysokého stupně, mohli dát jen jednu ozdobu, aby se zachovalo sterilní prostředí. 
Co si budeme povídat ... není to prostředí veselé, i my jsme musely zamáčknout slzy, ale kdybyste viděli ty odhodlané maminky, které svým dětem pomáhají ... to je radost. Všem jim moc držíme palce, aby léčení dobře dopadlo.




Na fotky výrobků a další fotky z Motola se můžete podívat na blogu. Všichni tvořili úžasné ozdoby, všem patří velký dík!!!
A ještě jednou děkuji Markét a Kamče!!!Jste zlatíčka!!


1 komentář:

  1. Ženo musím říct, že jsme dojatá ještě teď :-)
    Bylo to úžasné, zajímavé a nejvíc mě překvapila ta atmosféra - všichni se usmívali, měli radost. I děti byly veselé - měly jsme štěstí, že všem bylo zrovna dobře - samozřejmě v uvozovkách. A snad jim s těmi našimi papírky bude o Vánocích alespoň malinko veseleji :-)

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...